Výsledky majstrovstiev Okresu Prešov v stolnom tenise.

19.01.2011 Prešov

V sobotu 15.1.2011 sa pod záštitou Oblastného stolnotenisového zväzu v Prešove uskutočnili Majstrovstvá okresu Prešov v stolnom tenise dospelých pre rok 2011.
Majstrovstvá otvoril predseda Oblastného stolnotenisového zväzu a riaditeľ turnaja p. Vladimír Martaus, ktorý na tomto podujatí privítal a predstavil zástupcu za mesto Prešov, poslanca mestského zastupiteľstva Mgr. Petra Haasa.
Obaja zaželali všetkým účastníkom veľa športových úspechov zo želaním aby sa stolný tenis v Prešove rozvíjal aj naďalej a aby nadviazal na úspechy dosiahnuté v nedávnej i dávnejšej minulosti.
Poverenie zorganizovať toto atraktívne podujatie pripadlo oddielu stolného tenisu pri základnej škole na Sibírskej ulici v Prešove. Pre úplnosť je potrebné dodať, že tento oddiel ako jediný v okrese Prešov sa venuje výchove stolnotenisovej mládeže a členovia tohto oddielu tvorili celú jednu tretinu súťažiacich.
Zastúpenie hráčov na týchto Majstrovstvách bolo zo všetkých súťaži, ktoré sa hrajú vo Východoslovenskom regióne, t.j v spoločných súťažiach Prešovského a Košického kraja až po súťaže piatej a šiestej ligy v rámci okresu Prešov.
Hlavným rozhodcom bol Miroslav Gábor, o.i známy a uznávaný medzinárodný rozhodca, tréner mládeže, dospelých a sám ešte aktívny hráč práve v stolnotenisovom oddiele pri ZŠ Sibírska v Prešove. Svoju stavovskú česť rozhodcu povýšil nad osobnou účasťou ako hráča na tomto podujatí. Riadenie takéhoto podujatia je jeho srdcovou záležitosťou.

Výsledky dvojhra muži:
o 1. miesto: Ľubomír Kollarčík - Pavol Kollarčík 3:0 /11:8, 11:3, 11:4/

Finále o titul „Majster Okresu Prešov pre rok 2011“ sa odohralo medzi bratmi Ľubomírom a Pavlom Kollarčíkovcami z ŠK ZŠ Sibírska v Prešove. Väčšie stolnotenisové majstrovstvo a neporovnateľne viac skúsenosti preukázal starší z bratov Ľubomír a zaslúžene zvíťazil 3:0 na sety. Mladší, iba šestnásťročný Pavol
je však veľkou nádejou prešovského stolného tenisu.
Výsledky dvojhra muži:
o 3. miesto: Jozef Molčan/Slavomír Daňko - Martin Dugas/Martin Šarišský 3:2 (13:15, 12:10, 6:11, 11:8, 14:12)

Boj o 3. miesto medzi Jozefom Molčanom zo Štaru VD Prešov a Cyrilom Sabolom z STO Lemešany vyvrcholil po dramatickom priebehu až v piatom sete kde bol nakoniec šťastnejší hráč Štartu VD Prešov a vyhral ho 14:12 a tým aj celé stretnutie 3:2 na sety.

Konečné poradie: dvojhra muži
Poradie Meno a priezvisko Oddiel/ Klub/ TJ
1. Ľubomír Kollarčík ŠK ZŠ Sibírska Prešov
2. Pavol Kollarčík ŠK ZŠ Sibírska Prešov
3. Jozef Molčan Štart VD Prešov
4. Cyril Sabol STO Lemešany

Výsledky štvorhra muži o 1. miesto:
Ľubomír Kollarčík/Pavol Kollarčík - Vladimír Pištej/Cyril Sabol 3:2 /11:9, 10:12, 12:10, 8:11, 11:7/

Finále dvojice bratov Ľubomíra a Pavla Kollarčíkovcov proti kombinovanému páru Vladimír Pištej z ŠKP Prešov a Cyril Sabol z STO Lemešany bolo veľmi dramatické a po výsledku 3:2 na sety si titul Majstra okresu vybojovali bratia Kollarčíkovci.

Výsledky štvorhra muži: o 3. miesto: Jozef Molčan - Cyril Sabol 3:2 /13:15, 12:10, 6:11, 11:8, 14:12/
Súboj o tretie miesto bol hladkou záležitosťou pre dvojicu Jozef Molčan zo Štartu VD Prešov a Slavomír Daňko z STO Sokol Ľubotice a po výsledku 3:0 na sety zvíťazili nad dvojicou Martin Dugas z ŠKP Prešov a Martin Šarišský z ŠK ZŠ Sibírska Prešov.

Majstrovstvá okresu Prešov v stolnom tenise pre rok 2011
Konečné poradie: štvorhra muži
Poradie Priezvisko a meno Oddiel/ Klub/ TJ
1. Ľubomír Kollarčík - Pavol Kollarčík ŠK ZŠ Sibírska Prešov
2. Vladimír Pištej - Cyril Sabol ŠKP Prešov/STO Lemešany
3. Jozef Molčan - Slavomír Daňko Štart VD Prešov/STO Sokol Ľubotice

Najúspešnejším hráčom Majstrovstiev sa stal Ľubomír Kollarčík z dvoma titulmi.

Prešov, 15.1.2011
Spracoval: Miroslav Gábor, hlavný rozhodca
 

Vyberte región